domenica 13 settembre 2020

RICCE ‘E FURETANA PERCANTE

RICCE ‘E FURETANA PERCANTE

Chello ca ce vo’ pe sseje perzone:

600 fgramme ‘e ricce ‘e furetana,

½ bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio,

‘nu cucchiaro ‘e ‘nzogna,

300 gramme ‘e patane vecchie ammunnate, tagliate a ffarinule ‘e ‘nu centimetro ‘e ‘squina e lavate,

ddoje bustine ‘e safrone,

100 gramme ‘e sulumiglie d’alicesalate sott’uoglio,

150 gramme d’aulive nere desciussate,

‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,

‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata fina fina,

‘nu cerasiello  percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo,

sale duppio ‘na vrancata,

sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s.,

 

Comme se fa:

Ricà dinto a ‘na tiella a sponna auta e pruvvista ‘e cupierchio ll’uoglio e ‘a ‘nzogna, agnadirve ‘o ttrigliato d’aglio e de cepolla  e ‘o  cerasiello  percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo e a ffuoco allero fà piglià culore ô zzuffritto; agnadirve‘e patane vecchie ammunnate, tagliate a ffarinule ‘e ‘nu centimetro ‘e ‘squina e lavate e ‘e ddoje bbustine ‘e safrone accumpliate cu ‘nu bicchiere d’acqua vullente; ammiscà e lassà cocere pe vinte minute a ffuoco miccio.Ntretà ‘e sulumiglie d’alicesalate cu ll’aulive dusciussate e agnadií ‘stu trigliato dint’â tiella; accuncià ‘e sale e ppepe e tené sempe a ffuoco miccio pe cinche minute ammiscanno spisso. Fraditanto fà àrvere pronte pronte ‘e ricce ‘e furetana dinto a otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio); scularle e revacarle dint’â tiella e  tuïglià pe tre minute a fuoco miccio; ‘mpiattà e serví caude ‘e fuculare ‘sti ricce ‘e furetane   sabruse!

Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

 

 

 

 

 

 

 

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