DON CICCILLE
‘NCRUVATTATE ‘E SI’ PREVETE
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e don ciccille ‘ncruvattate,
300 gramme ‘e ricotta rumana,
150 gramme ‘e pancetta affemmecata a vvarriglie (cm. 5 pe 2 pe 1),
‘nu bicchiere
d’uoglio dunciglio,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata fina
fina,
50 gramme ‘e pignuole passate a ttiesto caudo,
50 gramme d’uva passa
ammullata cu acqua vullente e ppo
spremmuta,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu
fino,
sale duppio ‘na vrancata
sale fino e ppepe niro mmacenato a ffrisco q.n.s.
comme se fa:
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Dinto a ‘na prupurziunata tiella a sponne aute ricà
ll’uoglio e a ffuoco allero fà piglià
culore ô ttrigliato ‘e cepolla; agnadirve ‘e varriglie ‘e pancetta
affummecata e farle suassà pe cinche minute. Àrvere teniente teniente ‘e
don ciccille ‘ncruvattate dinto a ‘na caurara cu abbunnante acqua vullente
salata (vrancata ‘e sale duppio) e, ‘na vota sculate, revacarle dint’â tiella
ammiscannole a mmestiere pe farle ‘nzapurí a ffuoco miccio; e ssempe a ffuoco
miccio agnadí ‘a ricotta dellajata cu ‘nu cuppeniello d’acqua ‘e cuttura d’
‘a pasta; agnadirve ll’uva passa i ‘e pignuole e fora dô ffuoco ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato
e ntretato finu fino, ammiscà e ‘mpiattà cumpletanno ‘e piatte cu abbunnante
pepe niro mmacenato a ffrisco.Serví súbbeto. Vine:
Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi
Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na
carrafa p’ ‘e ffà piglià aria e servute a ttiempo (temperatura)
‘e stanza pe magnà.
Mangia Napoli, bbona salute!
Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!
Raffaele Bracale
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