TREGLIE ‘E
SCOGLIE A LLIMONE
Chello ca serve pe 4 perzone:
ottuciento gramme
‘e tréglie ‘e scoglie sventrate, scamate e llavate,
mmiezu bicchiere d’uoglio d’auliva dunciglio (exstravergine),
cinquanta gramme ‘e
chiapparielle lavate e asciuttate,
‘nu cucchiaro ‘e pignuole,
miezu bicchiere ‘e vino
janco,
‘o zuco‘e duje limune ‘e
Surriento passato pe cculaturo ‘e setella,
nu túppeto( un
ciuffo) ‘e
prutusino ‘ntritato fine fine
‘na presa ‘e sale duppio,
pepe niro macenato a
ffrisco quanto ve ne piace.
prucedimento
Sventrate, scamate e llavate ottuciento gramme ‘e tréglie ‘e scoglie. Mettitele dinto a ‘nu
tianiello cu mmiezu bicchiere d’uoglio
d’auliva dunciglio,cinquanta gramme ‘e chiapparielle lavate e asciuttate, ‘nu
cucchiaro ‘e pignuole,miezu bicchiere ‘e vino janco e ‘o zuco, passato pe
cculaturo ‘e setella,
‘e duje limune ‘e Surriento e ‘na presa ‘e sale duppio. Facite cocere a ffuoco doce pe ‘nu quarto dora. A
taniello scummigliato facite astregnere ‘nu poco ‘a sarzulella; fora d’ ‘o
ffuoco aunite ‘o túppeto( un ciuffo) ‘e prutusino ‘ntritato fine fine e sservite.
Vino: asciutte e
profumate janche nustrane ( Solopaca,
Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco di Tufo) fridde ‘e jacciaja.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve, e addecriateve
‘o vernecale!
R.Bracale Brak
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